1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Opinie o eKonto w mBank

Dyskusja w 'Opinie o kontach bankowych' rozpoczęta przez użytkownika Bertus, 25 Marzec 2016.

  1. Bertus

    Bertus New Member

    Dołączył:
    25 Marzec 2014
    Wiadomości:
    16
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jakie macie opinie na temat eKonta w mBanku? Czy warto je zakładać? Zastanawiam się nad jakimś prostym kontem i ten bank jest moim zdaniem jednym z takich dobrych banków.
     
  2. esstii

    esstii New Member

    Dołączył:
    25 Marzec 2014
    Wiadomości:
    34
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Zgadza się mogę Ci z całego serca polecić ten produkt. Moja druga połowa ma go od lat i jest bardzo zadowolona. Możliwość efektywnego zarządzania pieniędzmi poprzez łatwe przelewy na konta oszczędnościowe i platformę inwestycyjną. Proste konto, ale wiele możliwych funkcjonalności.
     
  3. Winda

    Winda New Member

    Dołączył:
    26 Marzec 2014
    Wiadomości:
    10
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Ja dodam do tego jeszcze fakt, że to było jedne z pierwszych kont internetowych, dlatego mBank ma doświadczenie.

    Minusem jest to, że na zwykłym - tradycyjnym koncie, nie ma żadnego oprocentowania na plus, jednak wystarczy założyć dodatkowe konto inwestycyjne, np. emax plus (oczywiście konto zakłada się w obrębie swojego konta) i wtedy już mamy oprocentowanie i możemy sobie na to konto jakieś środki wpłacać.

    Można też założyć w każdej chwili lokatę - jest to ciekawe rozwiązanie.

    Wiecie ile trwa założenie takiego konta oszczędnościowego, albo lokaty? A około minuty. Nawet nie trzeba nic specjalnie uzupełniać, wystarczy intuicyjnie przejść przez proces rejestracji.

    Minusem może też się wydawać, że wypłaty z innych bankomatów kosztują 5 zł. W moim przypadku pomogło wykupienie takiej usługi, która kosztuje 5 zł, a wtedy mam darmową wypłatę ze wszystkich bankomatów.

    mBank i ekonto to naprawdę dobra oferta, którą polecam każdemu z moich znajomych, bo wiem że korzystanie z tego konta jest proste i przyjemne.
    Pozdrawiam.
     
  4. tracer

    tracer Member

    Dołączył:
    20 Czerwiec 2014
    Wiadomości:
    30
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    mBank ma świetne warunki. wszystko praktycznie darmowe, fajna obsługa, wiele dodatkowych pakietów. na prawdę opłaca się u nich zakładać konto, bo praktycznie nic za nie nie płacisz :) a do tego jeszcze oferują wypłatę ze wszystkich bankomatów za darmo
     
  5. Berek

    Berek New Member

    Dołączył:
    19 Maj 2016
    Wiadomości:
    2
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Mężczyzna
    Konto dobre i stabilne niestety jest oplata za kartę uzależniona od obrotów
     
  6. redblouse

    redblouse Member

    Dołączył:
    2 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    30
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Kobieta
    Winda ale to fajnie opisałaś. też szukam info na temat tego konta, jak się orientowalam to mają całkiem fajną ofertę, ale Ty to w fajny sposób przedstawiłaś - opisując zarówno plusy i minusy - dzieki
     
  7. blackthumbnail

    blackthumbnail New Member

    Dołączył:
    14 Lipiec 2014
    Wiadomości:
    15
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Kobieta
    a jak jest z opłatą za prowadzenie konta i posiadanie karty płatniczej - czy płaci się coś za to, czy konto jest darmowe?
     
  8. michalmackowiak12

    michalmackowiak12 New Member

    Dołączył:
    18 Lipiec 2016
    Wiadomości:
    16
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Mam konto w mBanku od kilku lat , zakłądałem poprzez porównywarke you save , nie ma żdanych problemów , fajna i przezysta strona.
     
  9. vojtec

    vojtec Member

    Dołączył:
    22 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    71
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kiedyś to było świetne konto, teraz takie sobie głónie przez opłaty za kartę i nowy dużo gorszy serwis internetowy
     
  10. Bednar

    Bednar New Member

    Dołączył:
    18 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    15
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    a co się bardziej opłaca? To eKonto czy tradycyjne konto w mBanku? W ogóle polecilibyście inne konta w innych bankach?
     
  11. artur.winkler

    artur.winkler New Member

    Dołączył:
    4 Listopad 2015
    Wiadomości:
    18
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miejscowość:
    Piaseczno
    Mam to konto od czterech lat i naprawdę polecam je z całych sił! Nigdy żadnego problemu nie napotkałem, jak na moje potrzeby jest idealne. Co do bankomatów płatnych to może być to wadą, ale niewielką moim zdaniem. Tak jak ktoś już wyżej pisał - można wykupić usługę, że za 5 zł miesięcznie masz wypłacanie do woli we wszystkich bankomatach. Ja akurat z tego nie korzystam, ponieważ w okolicy na każdym kroku mam Euronety i pozostałe darmowe bankomaty. Jeszcze jednym minusem jest to, że przelew natychmiastowy kosztuje chyba koło 5 zł, ale myślę, że z tej opcji korzysta się chyba niezbyt często? Podobne oferty w sumie mają już teraz wszystkie większe banki. Tak jak ostatnio sprawdzałem to nie widzę różnicy między tym z mBanku, Aliora czy też ING - no, może jakieś pojedyncze.
     
Podobne tematy: Opinie eKonto
Forum Tytuł Data
Pożyczka online Banknot - opinie 23 Październik 2015
Szybka pożyczka SzybkaGotowka - opinie 17 Wrzesień 2015
Rachunki osobiste Orange Finanse opinie klientów 6 Marzec 2016
Płatności internetowe Opinie o LIQPAY 21 Grudzień 2014
Opinie o lokatach Właśnie zarobiłeś dwa razy na jednej lokacie - opinie o bilokacie 21 Maj 2014
Rachunki osobiste Konto w plus banku opinie 21 Maj 2016
Opinie o lokatach Lokata w Plus banku opinie 21 Maj 2014

Poleć tę stronę