1. To forum dyskusyjne korzysta z cookies. Korzystanie z forum oznacza zgodę na ich używanie zgodnie z ustawieniami przeglądarki. Więcej.

Orange Finanse czy Nest Bank - co wybrać, jakie konto lepsze, opinie

Dyskusja w 'Rachunki osobiste' rozpoczęta przez użytkownika goofi, 1 Marzec 2017.

  1. goofi

    goofi Guest

    Nie wiem, czy wybrać Nest bank czy Orange Finanse. Te dwa rachunki są chyba w zasadzie takie same, jeśli się nie mylę. Zrobi mi jakąś wielką różnicę, jeśli zdecyduję się na jeden albo na drugi?
     
  2. Naukan

    Naukan New Member

    Dołączył:
    21 Maj 2014
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawód:
    Jeszcze się uczę w szkole
    Miejscowość:
    Poznań
    Może wydam się teraz bucowaty i ograniczony, ale nadal uważam, że firmy telekomunikacyjne powinny zając się telefonami. Tymczasem one łapią się za wszystko inne. Chwytają się za bankowość, podczas gdy wszystkiego same nie robią, tylko zlecają to innym bankom. Czasem wychodzi niestety kiszka, bo tak naprawdę jest marka jakiejś tam sieci telekomunikacyjnej czy operatora, a obsługuje to Alior Bank czy inny bank. Z kolei transakcje międzynarodowe, obsługuje jeszcze inny bank i przez to są opóźnienia i nierzadko problemy. Ja pozostałbym jednak przy Nest Bank gdybym teraz miał ponownie wybrać dodatkowe konto bankowe:
    Rodzinne Oszczędności w Nest Banku z premią do 30%
     
  3. Justynka

    Justynka New Member

    Dołączył:
    13 Marzec 2014
    Wiadomości:
    21
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    No jak dla mnie to konto Orange to pewnie jakaś tymczasowa promocja, żeby ściągnąć klientów do siebie, do Orange oczywiście a jak czas promocji się skończy to pewnie wszytkie konta zostaną przeniesione do mBanku bo to właśnie mBank oferuje te konta dla klientów Orange.
    Orange finanse ma dobrą ofertę bo kusi darmowymi doładowaniami i niższymi rachunkami ale jeśli zalezy wam na koncie to w Nest Banku macie 100% darmowe konto osobiste, darmowe przelewy, kartę za darmo no i wszystkie bankomaty także za darmo - jak dla mnie to duzy plus i wybrałam właśnie konto w Nest banku.
     
  4. bankowiec

    bankowiec Guest

    Przde wszystkim Nestbank, jest całkowicie darmowy natomiast orange finanse ma opłatę za kartę uzależnioną od transakcji.

    Jeśli wierzyć rankingom prowadzonym przez różnego rodzaju dziennikarzy branżowych, wybór Nest Banku czy Orange nie jest tylko i wyłącznie wyborem pomiędzy jedno- i dwuczłonową nazwą posiadanego rachunku. Faktycznie można liczyć na to, że w obu przypadkach będzie się miało darmowy w prowadzeniu rachunek z wszystkimi lub przynajmniej z większością podstawowych operacji wykonywanych bez dodatkowych opłat, ale znaczne różnice kryją się w szczegółach. W przypadku akurat tej pary warto jest podkreślić wiele możliwości logowania się w Nest Banku, których w orange finanse po prostu nie ma. Nie każdy musi lubić jedną określoną metodę logowania i ja na przykład niespecjalnie lubię różne tokeny. Z Nest Bankiem mogłem skorzystać po prostu z alternatywnej formy logowania, dzięki czemu mam je z głowy. Ktoś inny może pozbyć się hasła itp. Są to oczywiście tylko przykłady. Warto też naprawdę dobrze zapoznać się z cennikiem.

    Podsumowując ja bym wybrał Bank Nest :)
     
  5. Majestat

    Majestat New Member

    Dołączył:
    19 Październik 2015
    Wiadomości:
    6
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja nie znam jeszcze Nest Banku, bo nie założyłem tam jeszcze konta, ale myślę nad tym.
    Jeśli chodzi o orange finanse, to nie jestem do końca przekonany. Może gdybym miał u nich telefon na abonament, to może byłoby to jakoś korzystne, jednak w tym przypadku nie czuję tego. Chodzi mi o to, że ejstem uprzedzony do takich hybryd. Już t-mobile próbowało swoich sił, obiecywali cuda na rynku bankowości, a wyszło nie za ciekawie z tego co wiem. Firmy telekomunikacyjen powinny się raczej zajmować usługami telekomunikacyjnymi a banki niech robią finanse.
     
  6. mikol

    mikol Guest

    Orange Finanse to przykrywka mbanku , jedno wiem napewno bank Nest jest tanszy orange finanse
     
  7. Misza

    Misza New Member

    Dołączył:
    26 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    23
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    No napewno lepszą opcją jest Nest Bank, ale to juz zależy od tego, czego oczekujesz po swoim koncie. Nest Bank jest darmowy, więc to jest jego największym atutem:
     
  8. Bacześ

    Bacześ New Member

    Dołączył:
    12 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    3
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przeszedłem do Orange Finanse rok temu. Moim zdaniem jeśli chodzi o bankowość mobilną Orange jest w tej chwili najbardziej rozsądnym wyborem. Konto jest faktycznie darmowe, więc nie będą irytować przedziwne opłaty z czapy pobierane przez bank. Aplikacja jest całkiem sympatyczna. Wygodnie się ją obsługuje. Co prawda nie miałem styczności z innymi programami tego typu, ale ważne jest, że aplikacja Orange nie denerwuje i jest przejrzysta. Zabezpiecza ją kod, a to wpływa na bezpieczeństwo. Orange dodaje do swojej oferty program rabatowy, czyli oprócz zniżki na fakturze - jeśli jesteś klientem telefonii Orange - otrzymujesz również zniżki w sklepach i w punktach usługowych, z którymi Orange współpracuje. W skrócie idziesz do TelePizza, zamawiasz jedzenie i płacisz kartą. Wówczas nabija się zniżka. Nie pamiętam ile dokładnie wynosi, na stronie usługodawcy jest więcej informacji i spis tych placówek. Sam z tego korzystam i jestem zadowolony. [​IMG]
     
  9. kaczak

    kaczak Member

    Dołączył:
    27 Kwiecień 2014
    Wiadomości:
    33
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Gdybym miał dokonać wyboru , to z pewnością postawiłbym na Smarta - czego i Tobie radzę. NIe dosyć,że nie ponosimy kosztów za otwarcie i prowadzenie to jeszcze dostajemy spore oprocentowanie... Czysty zysk :)
     
  10. Goniec

    Goniec New Member

    Dołączył:
    27 Luty 2014
    Wiadomości:
    34
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Mężczyzna
    Orange finanse to faktycznie mbank - a mbank ma dobrą ofertę :p także warto się zastanowić jak ktoś ma orange na kartę i chciałby mieć dodatkowe doładowania to na pewno warto mieć tutaj konto. Teraz tez mają fajna ofertę z oddaniem starego telefonu lub tabletu do orange i za to można mieć do 300 złotych na konto dostać - tak więc myślę, że to bardzo fajna opcja bo każdy w domu pewnie ma kilka takich telefonów, których już nie używa i leżą bezużyteczne w szufladzie :) zamiast je wyrzucać warto zamienić na kasę na koncie :D

    Dajcie znać za jaki telefon ile dostaliście na koncie w orange finanse :)
     
  11. Omegras

    Omegras New Member

    Dołączył:
    18 Luty 2014
    Wiadomości:
    40
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    0
    Płeć:
    Kobieta
    Zawód:
    Bankowiec
    Miejscowość:
    Kielce
    Ja bym wybrał Nest bank i bym się nie zastanawiał nawet nad Orange bo jakoś nie mam zaufania do tej firmy...
    Zresztą stworzyli Bank tylko i wyłącznie po to żeby oferować go każdemu swojemu klientowi... co prawda oferują nawet dobre warunki ale wątpię w to żeby ta warunki utrzymali cały czas bo dają sporo gratisów i pewnie zależy im głównie na tym żeby przyciągnąć klientów i tyle...
    Ja polecam Nest Bank - mają najlepsze opinie i masę zadowolonych klientów. Europejski Bank - godny zaufania - warto zaufać :)
     
  12. Naukan

    Naukan New Member

    Dołączył:
    21 Maj 2014
    Wiadomości:
    29
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Zawód:
    Jeszcze się uczę w szkole
    Miejscowość:
    Poznań
    Nadal podtrzymuję to co mówiłem kilka dni temu, że banki są od bankowości, a firmy telekomunikacyjne od telekomunikacji.
    Podejrzewam, że niebawem inne wielkie korporacje pójdą w ślad sieci telekomunikacyjnych i będzie bank TVNu, bank Polsatu, czego tam jeszcze może być bank, może bank Wedlowski? Kto ma jakieś 50 milionów, zakłada bank, taka moda.
    ja chciałbym, żeby było normalnie, że bank to bank, a nie śmietnik jak poczta, na której możesz kupić podpaski, gazety, ale też wziąć kredyt i wysłać pocztę.
    Wszystko staje na głowie w tym XXI wieku:)
     
  13. Paliko

    Paliko New Member

    Dołączył:
    2 Listopad 2015
    Wiadomości:
    4
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    W tym przypadku z całą pewnością stawiam na Nest Bank. Orange to telekomunikacja, dlatego podzielam zdanie kilku osób stąd. Mają usługi świadczone przez mBank, który na dobrą sprawę jest niezłym bankiem, ale popatrzcie ile osób musi na tym zarobić, już są dwie instytucje, które stoją za Orange finanse, mBank i Orange ;)
    To powinno dać do myślenia, że jeśli nie teraz to w przyszłości pojawią się jakieś obciążające opłaty, które mogą okazać się niewygodne.
    Polecam z całą pewnością Nest Bank, bo to pewnego rodzaju odkrycie na naszym rynku. kibicuję im i mam nadzieję, że się sprawdzą i nie pójdą w stronę t-mobile czy tmobile ;p
     
  14. Jakcby

    Jakcby Guest

    Hejo wszystkim. Jestem po pierwszych testach Nest Banku i już mam na ten temat wyrobione jakieś tam zdanie. Na pewno warto zwrócić uwagę na fakt, że Nest Bank może być początkowo stosowany jako konto dodatkowe. Ja też tak do tego podszedłem i z tego co wiem, to wielu ludzi tak teraz robi. Mają konto główne, a na koncie dodatkowym sobie na przykład odkładają jakieś tam pieniądze. Takie rozdzielanie jest dobre i bezpieczne, bo zawsze gdyby coś się stało na jednym koncie (na przykłąd nas okradną, ukradną nam kartę itd.), to wtedy mamy drugie konto i jakieś pioeniądze odłożone.
     
  15. Arturo

    Arturo Guest

    Nest bank i Orange finanse maja niby bardzo podobne, a może nawet i takie same oferty. Nie korzystałem nigdy z Orange finanse ale wiem, że mój znajomy ma tam swoje konto i nie jest jakoś do końca z niego zadowolony. Nie wiem dokładnie o co chodziło ale w każdym razie na coś tam narzekał. A ja mam swoje konto w Nest banku już ponad rok i jeszcze nie zdarzyło się żebym powiedział jakiś złe słowo. Jak dla mnie Nest bank jest najlepszy. Wszystko z czego normalny przeciętny człowiek korzysta jest darmowe, a obsługa w razie jakiś problemów (ja np. zapomniałem hasła) bardzo kompetentna i przyjemna.
     
  16. vojtec

    vojtec Member

    Dołączył:
    22 Wrzesień 2014
    Wiadomości:
    71
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
  17. ictb

    ictb New Member

    Dołączył:
    7 Wrzesień 2016
    Wiadomości:
    3
    Docenione treści:
    1
    Punkty:
    1
    Konto w orange finanse to szczególnie gratka dla klientów orange. Ma się wtedy gwarancję darmowego konta przez 2 lata. W sumie to firma dobrze pomyślała żeby przyciągnać klientów. Wreszcie oferta skierowana na to by dać jakąś dodatkowa korzyść dla klientów a nie tylko ich łoić z kasy
     
  18. jacu_klemin

    jacu_klemin New Member

    Dołączył:
    7 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    2
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli to jeszcze komuś pomoże, to ja ze swojej strony bardzo polecam Orange Finanse - za mną już około 2 lata testów (a nie posiadam komórki w orange) i w kwestii opłat nic się nie zmieniło - wszystko nadal jest darmowe (prowadzenie konta, wypłaty z bankomatów - jeśli wykona się 5 transakcji kartą, ale to nie problem - i nie ma też opłaty za kartę).
     
  19. Skarbiec

    Skarbiec New Member

    Dołączył:
    6 Lipiec 2017
    Wiadomości:
    6
    Docenione treści:
    0
    Punkty:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ja miałbym wybierać tylko z tych dwóch, to brałbym Nest.
     
Podobne tematy: Orange Finanse
Forum Tytuł Data
Rachunki osobiste Orange Finanse opinie klientów 6 Marzec 2016
Forum dla bankowców e-Finanser - serwis umożliwiający zarządzanie siecią sprzedaży produktów finansowych 21 Styczeń 2015
Forum dla bankowców e-finanser - warto wypróbować 25 Sierpień 2014
Pożyczka online Szybkie pożyczki online w takto finanse 16 Luty 2014

Poleć tę stronę